22 januari 2010

Vintern håller i sig!

Vintern håller sannerligen i sig här i Höör, så varför inte passa att vara ute i naturen i helgen? Ringsjö OK har efter det senaste snöfallet kunnat spåra ett skidspår i Fogdarödsskogen igen. Spåret går mestadels på grusvägarna, eftersom snön inte riktigt räcker till inne i skogen. Så nu är det bara att sätta på sig skidorna och ge sig ut!

Gillar du att åka pulka, är det Frostavallen som gäller! Här finns det två stycken pulkabackar att välja mellan. Helén har tidigare här på bloggen rapporterat om pulkaåkningen på Frostavallen. Om detta kan du läsa här.

Copyright: Helén Magnuson/Höörs Turistbyrå

Är du sugen på att åka skridskor, kan detta göras på Tjurasjö, där Höörs kommun plogar bort snön i den mån det hinns med.

Copyright: Jenny Karlsson/Höörs Turistbyrå

Du kan även åka skridskor på Ringsjön, som vi ju också har tipsat om vid ett tidigare tillfälle. Mer om skridskoåkning på Ringsjön kan du läsa här.

För att hitta till Fogdarödsskogen och dess skidspår med bil: Från norra rondellen i Höör, där väg 13 korsar väg 23, följ väg 13 mot Hörby. Efter ca 300 m passeras korsning mot Fogdarödsvägen. Efter ytterligare cirka 300 meter, sväng vänster in på skogsväg vid högt beläget hus på vänster sida, vid hög mur och liten skylt ”motionsspår”. Här finns parkeringsplats för cirka 20 bilar.

För att hitta till pulkabackarna vid Frostavallen med bil: Från norra rondellen i Höör, där väg 13 korsar väg 23, kör väg 13 mot Eslöv/Ängelholm. Efter cirka 1.5 kilometer, sväng höger mot Frostavallen. Efter 4 kilometer kommer du fram till Frostavallen Konferenscenter. Direkt efter konferenscentrets parkering sväng vänster ner på liten grusväg. Följ bilvägen cirka 500 meter tills den tar slut, och parkera där. Följ stigen åt höger till fots upp för backen.

Vägbeskrivning till Ringsjön (skridsko-tipset): kör till Fulltofta kyrka och sväng höger innan kyrkan rakt ner mot Ringsjön, på en liten grusväg, sväng vänster inne i skogen och kör fram till en rund parkering. Promenera några hundra meter rakt fram och då ser man Ringsjön till höger och dammen till vänster. Det är alltså dammen till vänster som vi rekommenderar en skridskofärd på.

//Jenny, Höörs Turistbyrå

Inga kommentarer: